Informasjon om systemet "Time samme dag":

Ta kontakt via SMS,telefon,e-konsultasjon eller oppmøte på legekontoret ved åpningstider.

Vi prøver så langt det er mulig å tilby deg time samme dag, og gi deg time hos din fastlege. Du kan få tilbud om time hos annen lege hvis fastlegen ikke er tilstedet, eller opptatt. Legene har timeoppsett med 15-20 min.pr. konsultasjon. 

Send SMS kvelden før, og du vil få svar tidlig dagen etter.

Det er alltid en lege som har medisinsk ansvar ved akutte hendelser, og dette kan medføre noe forskyvning i timeplan.

Ved akutt hjelp, ring legevaktstelefonen 116 117 eller 113.

 

Laboratoriet:

På laboratoriet er det timebestilling,for blodprøver, andre prøver etc.  Blodprøver må avtales med lege på forhånd. Pasientene venter på felles venterom. De fleste blodprøver blir sendt til sykehuset for analyse.Undersøkekelser som Spirometri og 24/t blodtrykksmåling må det også avtales time.

Legesenteret er med i NOKLUS, som kvalitetssikrer laboratorietjenestene.

Frikort:

Frikort for helsetjenester får du når du har betalt over et visst beløp i egenandeler. Når du viser frikort, slipper du å betale egenandeler for resten av kalenderåret. Frikort dekker kun egenandel ved legekonsultasjoner og laboratorietjenester. 

Resepter:

Reseptene blir sendt elektronisk og kan hentes ut på alle apotek i landet. Du kan se reseptene dine på internettsiden: www.mineresepter.no

Betalingsterminal:

Sauherad legesenter har inngått avtale med MelinMedical om innkjøp av drift og betalingsterminal. 

Egenandeler skal betales på denne automaten. Det kan gjøres som kontantbetaling, kortbetaling eller utsending av faktura med gebyr på kr 58,- Betalingsterminalen tar i mot alle myntvalører og sedler i valørene 50,100 og 200 kroner. Dersom du ikke betaler samme dag, sender MelinMedical automatisk ut en faktura med gebyr.

Terminalen kommuniserer også med HELFO slik at innbetalinger en gjør blir automatisk registrert. HELFO sender ut FRIKORT når egenandelstaket er nådd. Melding om oppnådd frikort kan vi søke opp i jounalsystemet vårt.